In memoriam

Bezaidas Betty Boop Multi Champion ”Bertta”  14.8.2004 – 2.12.2016

Elettiin vuotta 2004 ja kantanarttumme ”Fia” No Copyright Lucky Pow-Wow oli synnyttänyt kolmanneen pentueensa, kaksi urosta ja yhden nartun. Alunperin ei ollut tarkoitus, että meille jää kolmas koira taloon, mutta niin vain kävi, että ”Paksu-Bertta” valloitti sydämemme ja sitä päätöstä emme ole katuneet. Nuorempana Bertta oli aikamoinen matami, tulinen sielu, sopivasti itsepäisyyttä ja voimakas metsästysvietti takasi sen, että elämä oli kaikkea muuta kuin tylsää… Aika usein pyöräiltiin ympäri kylää huutaen neitiä ja kysyen vastaantulevilta, onko pientä tummaa terrieriä nähty vilahtavan ohi. Sellaista aitaa ei ole vielä keksitty, joka pitäisi meidän Berttaa sisäpuolella, aina löytyi joku rako tai matala kohta mistä pääsi vapauteen, ei nimittäin 2000 neliön tontti riittänyt… Suurin syypää oli useimmiten fasaani, joka tepasteli naapurinpihalla.

Näyttelyissä kävimme vaihtelevin tuloksin, pari serttiä tuli alle 2-vuotiaana, mutta se kolmas antoi odotuttaa itseään ja vasta ensimmäisen pentueen jälkeen tuli sitten se odotettu kolmas ja samalla saimme kenneliimme ensimmäisen Bezaidas-muotovalion.

Bertalla on ollut kolme pentuetta (7, 3 ja 6 pentua) ja mammarooliaan on aina hoitanut hyvin ja rakkaudella ja mielellään vielä hoitaisi jälkeläistensä lapsia myös. Kerran, kun Bertan tyttärentyttärellä oli pentuja ja Bertta oli valeraskaana niin mamma ja isomummu vuorottelivat pentujen hoidossa.

Vuosi 2012 oli merkittävä ja menstyksekäs näyttelyrintamalla. Bertta saavutti Ruotsin, Norjan ja Eestin MVA-arvot. Tartossa marraskuussa tuli sitten se viimeinen tarvittava cacib, joka tarkoitti Kennel Bezaidasille ensimmäistä kansainvälistä muotovaliota eli C.I.B. Bertan täytettyä 8 vuotta alkoi veteraaniura: Terri-Eri, Seinäjoki, Jyväskylä ja viimeisenä Messari, jossa se voitti veteraanit molempina päivinä. Oli yksi elämäni kohokohtia kävellä Messari-areenan sinisellä matolla, ”elämäni koira” ja minä, molemmilla rinta rottingilla. Vuonna 2013 menestys veteraanikehissä on jatkunut, mummo on edelleen hyvässä kunnossa ja Vuoden Näyttelycairn kisassa saavutimme sen, mikä edellisvuonna liippasi läheltä eli Bertta oli vuoden 2013 VSP-veteraani. Nyt alkaa mummolla makoisat eläkepäivät, ehkä joskus jossakin erkkarissa käymme, katsotaan…

 

     

 

No Copyright Lucky Pow-Wow ”Fia” 28.12.1998 – 22.08.2011

Se päivä kun pieni cairnterrieri oli sylissäni, olin varmaan maailman onnellisin. Tämä pieni terrinalku oli koirankaipuuni täyttymys, hän oli iso koira pienessä koossa jolla sydän oli täyttä kultaa. Fian myötä opimme mitä on omistaa ja rakastaa pientä koiraa ja Fia rakasti meitä suurella pienellä sydämellään!

Fia sai elää kanssamme hyvän elämän ja tämä viisas pieni koira hurmasi olemuksellaan kaikki, jopa isänikin, joka ei oikeastaan pitänyt koirista. Fia oli loistava emo, hoiti pentujaan tunnollisesti ja hoiti myös lapsenlapsiaan ja jopa pari kissanpentuakin saivat nauttia Fia-mamman maidosta. Vaikka Fia sai elää liki 13-vuotiaaksi, tuntuu että liian aikaisin lähti kuitenkin pois, suuri ikävä on vieläkin, mutta onneksi meillä on valokuvia ja kaikki ihanat muistot. Kiitos Sassa tästä maailman parhaasta Fiasta, tästä ihanasta koirasta kasvatustyöni ja rakkaus rotuun alkoi.

muistoissamme kantanarttumme No Copyright Lucky Pow-Wow

muistoissamme No Copyright Lucky Pow-Wow

 

Bezaidas Xmas Jazz ”Aatu” 24.12.2012 – 11.08.2014

Jouluaaton lapsi, yksi neljästä poikakoplasta, mutta liian pian, liian aikaisin joutui Aatu-poika lähtemään luotamme. Massiivinen epilepsiakohtaus, joka ei antanut periksi pani meidät suuren päätöksen eteen, ja raskain mielin päästimme Aatun tuskistaan. Aatu eli lyhyen, mutta onnellisen elämän Brittan luona ja jätti suuren tassunjäljen Brittan, Tarun, toisen omistajansa, sekä minun sydämiin.

muistoissamme_aatu muistoissa_Aatu2

 

Bezaidas Moves Like Jagger ”Totte” 18.3.2013 – 27.10.2014

inmemoriam_moveslikejagger