Koiramme

Kaikki koiramme ja kasvattimme ovat tempaisseet meidät mukaan ihanaan koiramaailmaan, jossa tapaa paljon uusia ystäviä ja saa harrastaa erilaisia koirajuttuja.

Se tärkein asia kuitenkin on, että nämä meidän nelijalkaiset ystävämme rakastavat meitä pienillä suurilla sydämillään!

 

koiramme Bezaidas Betty Boop

”Bertta”
C.I.B POHJ MVA FIN MVA SE MVA NO MVA EE MVA HeVW-12 VV-12 HeVW-13 PMVV-13 VV-13
Bezaidas Betty Boop

Elettiin vuotta 2004 ja kantanarttumme ”Fia” No Copyright Lucky Pow-Wow oli synnyttänyt kolmanneen pentueensa, kaksi urosta ja yhden nartun. Alunperin ei ollut tarkoitus, että meille jää kolmas koira taloon, mutta niin vain kävi, että ”Paksu-Bertta” valloitti sydämemme ja sitä päätöstä emme ole katuneet. Nuorempana Bertta oli aikamoinen matami, tulinen sielu, sopivasti itsepäisyyttä ja voimakas metsästysvietti takasi sen, että elämä oli kaikkea muuta kuin tylsää… Aika usein pyöräiltiin ympäri kylää huutaen neitiä ja kysyen vastaantulevilta, onko pientä tummaa terrieriä nähty vilahtavan ohi. Sellaista aitaa ei ole vielä keksitty, joka pitäisi meidän Berttaa sisäpuolella, aina löytyi joku rako tai matala kohta mistä pääsi vapauteen, ei nimittäin 2000 neliön tontti riittänyt… Suurin syypää oli useimmiten fasaani, joka tepasteli naapurinpihalla.

Näyttelyissä kävimme vaihtelevin tuloksin, pari serttiä tuli alle 2-vuotiaana, mutta se kolmas antoi odotuttaa itseään ja vasta ensimmäisen pentueen jälkeen tuli sitten se odotettu kolmas ja samalla saimme kenneliimme ensimmäisen Bezaidas-muotovalion.

Bertalla on ollut kolme pentuetta (7, 3 ja 6 pentua) ja mammarooliaan on aina hoitanut hyvin ja rakkaudella ja mielellään vielä hoitaisi jälkeläistensä lapsia myös. Kerran, kun Bertan tyttärentyttärellä oli pentuja ja Bertta oli valeraskaana niin mamma ja isomummu vuorottelivat pentujen hoidossa.

Vuosi 2012 oli merkittävä ja menstyksekäs näyttelyrintamalla. Bertta saavutti Ruotsin, Norjan ja Eestin MVA-arvot. Tartossa marraskuussa tuli sitten se viimeinen tarvittava cacib, joka tarkoitti Kennel Bezaidasille ensimmäistä kansainvälistä muotovaliota eli C.I.B. Bertan täytettyä 8 vuotta alkoi veteraaniura: Terri-Eri, Seinäjoki, Jyväskylä ja viimeisenä Messari, jossa se voitti veteraanit molempina päivinä. Oli yksi elämäni kohokohtia kävellä Messari-areenan sinisellä matolla, ”elämäni koira” ja minä, molemmilla rinta rottingilla. Vuonna 2013 menestys veteraanikehissä on jatkunut, mummo on edelleen hyvässä kunnossa ja Vuoden Näyttelycairn kisassa saavutimme sen, mikä edellisvuonna liippasi läheltä eli Bertta oli vuoden 2013 VSP-veteraani. Nyt alkaa mummolla makoisat eläkepäivät, ehkä joskus jossakin erkkarissa käymme, katsotaan…

 

 

koiramme Bezaidas Femme Fatale (1)

”Frida”
Bezaidas Femme Fatale

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: ”Pikkumusta”, ”Pikkis”, ”Pötkylä”, ”Korven”… Frida on pieni tumma terrieri, jolla on maailman suurin sydän. Frida on iloinen pikkuterrieri, joka rakastaa palloleikkejä, kun meille tulee vieraita
niin eiköhän Frida tuo jonkun lelun ja kutsuu heti leikkiin, jollei vieras heti ymmärrä niin Frida kertoo äänekkäästi sekä työntää kuonollaan lelua vierasta kohti. Fridalla on monta halukasta hoitajaa, iloisen ja avoimen luonteensa ansiosta se on vallannut monen ihmisen sydämen ja useimmiten, jos tarvitsemme hoitopaikkaa niin hoitopaikkoja onkin monta tarjolla.

Frida rakastaa ruokaa, kaikki mitä on syötävää menee alas, ja välillä on mennyt myös ei syötävät… Fridalla oli ennen tapana talvisin napata suuhunsa pieniä hiekoituskiviä tieltä, kunnes yhtenä yönä tuli huonovointiseksi ja oli oksentanut sohvalle, matoille, lattialle, oikeastaan joka paikkaan. Kun siivosin sotkut löysin 16 pikkukiveä… Onneksi viisas pieni koiramme sai opetuksen ja ymmärsi, että pikkukivet eivät ole ruokaa eikä niitä kuulu syödä. Frida siis on aina ruoka-aikana kotona ja siitä tuleekin nimet ”Pötkylä” ja ”Korven”, elikkä missään missinmitoissa ei ole neiti ja sen kanssa teemme kovasti työtä.

Nyt olemmekin aloittaneet Fridan kanssa agilityn ja se on muuten hauskaa! Pikkis onkin osoittautunut erittäin oppivaiseksi ja taitavaksi agikoiraksi, nyt hiomme taitoja yhdessä ja tavoitteena olisi nyt aluksi möllikista ja ehkä joskus vielä ihan oikeat kisat!

Fridalla on ollut yksi pentue ja on siis kolmen ihanan Bezaidas-koiran mamma, enempää pentuja Fridalle ei tule, koska pennut syntyivät keisarinleikkauksella ja pikkumamman kohtu oli aika suurella koetuksella.

 

 

Bianca Limingalla

”Bianca” HeJW-11 JV-11
Deister-Cairn´s Under My Skin

Bianca on syntynyt Bernd ja Uta Spillerin luona Saksassa Deister-Cairn’s kennelissä. Bianca on kaikkien ystävä, kova pusukone sekä iloinen hännänheiluttaja. Joskus tuntuu, että energiaa löytyy vaikka muille jakaa, tämä Saksan kaunotar on niin täynnä elämäniloa ja se on tarttuvaa! Bianca on oman arvonsa tunteva kaunotar, loistava näyttelykehässä esiintyjä ja tulee hyvin toimeen vieraidenkin koirien kanssa. Omassa laumassa Bianca on yksi muiden joukossa, mutta paras kaveri on Jesse.

Ensi keväänä aloitamme, mikäli alkeiskurssi alkaa myös agilityn. Bianca on yhteisomistuksessa Satu Stenroosin ja Mika Huolmanin (kennel No Copyright) kanssa ja heillä syntyikin Biancan ensimmäinen pentue, ihanainen kolmen kopla Nemo, Nonni ja Nekku. Biancan toinen pentue syntyi meidän kennelimme nimiin 7.11.2014. Kolme urosta ja neljä narttua tulivat maailmaan ja mamma synnytti heidät rauhallisesti ja määrätietoisesti ihan omin avuin.

 

 

koiramme bezaidas XMas Wish

”Jesse”
Bezaidas Xmas Wish

Jesse the pikkumies on jouluaaton lapsi ja asui meillä kotona 1-vuotiaaksi, nykyään Jessen tapaa Vaasassa poikamme Lassen sekä hänen Jenninsä luona.

 

 

Vilda erkkari 2

"Vilda"
Bezaidas Once In A Lifetime

Vilda on ruotsia ja tarkoittaa villiä. Villi tämä hurmaava neitokainen kyllä on, mutta samalla erittäin viisas ja oppivainen. Tämä pikkuprinsessa on vienyt sydämemme vaikkakin muutama kenkäpari on saanut uuden kuosin, matossa on muutama reikä ja piha on täynnä kuoppia…se elämänilo mikä loistaa Vildan kauniista silmistä on niin tarttuvaa ja päivä on pelastettu kun ensimmäisen aamupusun saa. Neiti on myös äitinsä Biancan silmäterä ja lempilapsi joten ei ollut vaikeaa valita pentueesta se meidän pentu.

 

Yhteisomistuksessa

koiramme Zalazar Hard To Get

”Thyra” FI MVA EE MVA
Zalazar Hard To Get

Tyttis tuli meille Tanskasta, Mette Sörumilta, kennel Zalazar. Tämä vaalea, viileä kaunotar asui meillä ensimäiset 8 vuotta, mutta elää nykyään makoisia eläkepäiviä Sari-Annen ja Juhan hellässä hoidossa täällä Kokkolassa.

 

 

valiot Bezaidas Jewel Of My Heart

 ”Selma” FI MVA, SE MVA
Bezaidas Jewel Of My Heart

Selma Bertantytär Sundqvist elää ihanaa cairninelämää siskoni Malinin perheessä.

 

 

koiramme_GalateiaHoytyToytyGang

”Mette”
Galateia Hoity Toyty Gang

Mette yllätystyttö Tsekinmaalta tuli Suomeen asumaan ja rantautui Kokkolaan Susannan ja Aleksin kotiin. Mette on yhteisomsituksessa kennel No Copyrightin kanssa.

 

 

Max erkkari

”Max”
Bezaidas Mllion Dollar Man

 Max the Man, on yhteisomistuksessa Carinan ja Håkanin kanssa, perheeseen kuulu myös Casse-cairn, joka on Thyran ja Benjin poika. Max asuu Karbyssä.

 

 

koiramme_hilpakanlovena_pieni

”Hilla”
Hilpakan Lovena

Hilla on melkein kuin oma kasvatti. Hillan vanhemmat ovat molemmat aitoja Bezaidas-koiria ja Thyran pojantytär. Hilla asuu sijoituskodissa Kalajoella Oonan perheen hellässä hoidossa ja Peppi-koiran kaverina. Innolla odotamme Hillan varttumista ja samalla Thyran suvun jatkumista.

 

 

PacoNelson 121

 "Nelson"
Zalazar Paco Rabanne

Nelson on kennelimme uusin tulokas, kävin hänet hakemassa hyvän ystäväni Meten luota Tanskasta Zalazar-kennelistä. Pikkupoju hurmasi sydämeni heti ensisilmäyksestä, oikea terrierinluonnetta omaava pentu oli juuri sitä, mitä pennulta toivoin. Peloton, utelias, rohkea ja sopivasti terrieriluonnetta. Ei pelännyt rautatieasemalla, ei lentokentällä ja häntä pystyssä käveli itse lentokoneeseen sisälle. Nyt aika näyttää, mitä Nelsonista tulee isona, muutta suurin odotuksin seuraamme hänen varttumistaan. Nelson muuttaa Ahvenanmaalle asumaan siskontyttöni Saran ja Kimin luo.

 

Loru

"Loru"
Bezaidas One Passion

Biancan ja Paddyn rakkauslapsista se tuittupäisin muutti Leppävedelle ja on sijoituksessa Hilpakan kennelissä.

 

 

Jekku erkkari

"Jekku"
Bezaidas One Man Show

Jekkupoika meidän jätkä asuu Jyväskylässä Anun hellässä hoivassa, Jekun parhaat kaverit siellä taitaa olla kissat.

 

 

Muurame 2015 034

"Äijä"
Bezaidas One For You

Äijä oli se pentu joka erottui joukosta pyöreänä ja karvaisena, oikea ärriterri jota ruvettiin kutsumaan äijäksi. Hyvät ystävämme Mari ja Juha lapsineen tulivat katsomaan pentuja ja kerroin kutsumanimen tuumasivat lapset vanhemmilleen että milloin se Äijä muuttaa meille…päätös tuli aika pian…Äijä muutti heille ja asuu täällä Kokkolassa Olga cairnin(Bezaidas Sunshine) kanssa.